lauantai 27. elokuuta 2016

Etäjakso 6 treenit

18.9: 
Yksi piilo, tyyni sää. Annan käskyn, lähtee täysiä eteenpäin, sitten äkkistop, kääntyy ympäri ja menee hajulle ja ilmaisee. Hyvä treeni, vaikka hieman vauhdikas.

17.9:
Yksi piilo, lähetyksen jälkeen kulkee hajun yli, bongaa sen ja ilmaisee. Ei valittamista.

16.9:

15.9:

14.9:
Kaksi piiloa, vedet viety samalla kertaa koiran näkemättä, tyyni sää. Ekaa ei löydy millään, keskittyy enemmänkin syömään omenoita maasta, Tokalla lähtee pyörimään ympäriinsä, tarjoilee ilmaisua useasti, kunnes menee hajulle ja ilmaisee. Kokeillaan vielä loppuun ensimmäistä piiloa, mutta jää löytämättä. Koira irti tässä treenissä.

13.9:
Kolme piiloa. Ekassa käveli suoraan hajun yli ja ei löytöä, jäi vain pyörimään omiaan. Kutsuin luokse ja otettiin uusi lähetys. Tällä kertaa piilo löytyi. Tokassa taas pyörimistä, mutta piilo löytyy. Vikassa taasen jää löytymättä, menee mm syömään marjoja pensaasta ja keskeytän treenin. Ei nyt oikein ole sujuneet nämä viimeisimmät harjoitukset, ilmaisutkin hieman epäilyttävät, koska monesti tarjoaa sitä vaikka haju olisi kaukana, vaikka nyt tekikin sen hajun lähellä.

11.9:
Eka treeni niin, että haju tiellä hieman kauempana meistä. Annan käskyn, mutta ei oikein tajua lähteä etenemään tiellä. Lopulta lähtee liikkeelle, mutta hakeutuu mielummin viereiselle pellolle haistelemaan. Työskentely vähän epäilyttää ohjaajaa, etsiikö oikeasti, vai tekeekö omiaan. Lopulta menee hajulle ilmaisemaan. Tokassa kokeilin kylmää vettä, ei mitään reaktiota, vaikka käveli yli.

8.9:
Kaukolämpövesi loppui ja vasta huomenna saamme täydennystä. Kokeilin piiloja pelkällä pyraninvedellä, mutta ei löytöjä. Kaksi piiloa. Videota en nyt jaksa ladata tänne, koska kuvassa pelkkää pyörimistä ja lenkkeilyä, koska piilot jäi löytämättä.

7.9:

Ensimmäinen kerta, että Pimu ei nähnyt, kun kaadoin veden. Liina myös vaihtui pidempään. Ekassa lähetyksessä kaksi valetta heti lähtöön. Ilme sellainen "kelpaako tää, no entäs tää?". Tuuli myös melkoisen lujasti selkäni takaa, joten haju kulkeutui juuri toiseen suuntaan. Valeiden jälkeen keskittyi ja bongasi hajun hienosti. Tokassa myös hyvää työskentelyä.

3.9:
Melkoisesti oli koirassa intoa, vauhtia riitti. Tuuli kevyt myötätuuli. Kaksi piiloa, näki "piilotuksen". Ensimmäistä kertaa pelkkä kaukolämpövesi ilman pyranin vahvistusta. Tokassa mielestäni otti ämpärin kohteeksi piilolle, mutta sen jälkeen ilmaisi oikean kohdan.

1.9: 
Kaksi piiloa, sai katsoa veden kaatamisen. Ekassa ei mielestäni ilmaissut hajua, vaan enemmänkin kokeili saisiko palkan. Tuuli oli kyllä vastatuuli, että periaatteessa on voinut hajunkin saada, mutta jotenkin vaikutti ihan muulta. Kivasti kyllä paikansi kohdan, kun en palkannut. Tokassa taas ei mitään sanomista.

30.8:
Kaksi piiloa, näki kaatamisen. Lähetyksissä ekassa aavistus vastatuulta ja tokassa myötätuulta, mutta aika tyyni keli kyllä. Tämäkin treeni hieman sähellystä, keskittyi mm heinänsyöntiin enemmän. Varmaankin juoksu vaikuttaa asiaan.

28.8:

Kolme piiloa, sai edelleenkin katsoa kaatamisen. Ei kovin onnistuneet treenit, paljon oheistoimintaa ja ns. "lenkkeilyä". Lähetykset vastatuuleen. Ohjaajan moka yhdessä lähetyksessä, kun jätin kattilan lähelle. Sinnehän se meni ja ilmaisi ja pitihän se toki palkata.

27.8:

Kaksi piiloa, koira sai katsoa veden kaatamisen. Lyhyt välimatka lähetyspaikalta hajulle, ehkä parisen metriä. Lähetys melkein vastatuuleen. Illalla uusiksi ja vesi nurmikolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti