lauantai 27. elokuuta 2016

Treenisuunnitelmaa ulkoharjoituksiin

Nyt olisi tämän jakson tavoitteena saada koira etsimään hajua maasta, joten päätin tehdä hieman suunnitelmaa miten etenemme harjoituksissa. Kullaalla tuli todettua, että hajun siirtyminen purkista maahan ei olekkaan koiralle ihan yksinkertainen asia, joten täytyy nyt edetä pienin askelin.

Alkuun treenit niin, että Pimu saa katsoa, kun kaadan veden. Välimatka pidetään aluksi melko lyhyenä, jotta saadaan paljon onnistumisia ja sitä kautta vahvisteita. Matkaa pidennetään maltillisesti. Lisäksi tuulen suuntaan kiinnitetään huomiota ja ainakin aluksi lähetän koiraa mieluiten vastatuuleen, jotta hajun löytäminen on helpompaa. Taitojen karttuessa sitten lähetykset myötä- ja sivutuuleen.

Veden kaatamista ajattelin häivyttää hakutreenistä tutulla harjoituksella, jossa koira viedään hetkeksi pois, kun se on nähnyt kaatamisen. Lopulta koko katsominen poistetaan, kun Pimulle on muodostunut mielikuva tehtävästä.

Lisäksi vesi on nyt alkuharjoituksissa vahvistettu pyraninilla ja sekin täytyy jossain vaiheessa jättää pois. Tämä sen jälkeen, kun piilot alkaa löytyä hyvin. Tässäkin voi sitten soveltaa näitä alkukoulutuksen oppeja, eli taas lyhyempää välimatkaa ym.

Tässäpä onkin nyt hommaa hetkeksi, suunnitelmaa päivitetään tarvittaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti