maanantai 21. maaliskuuta 2016

Toinen ilmaisutapa

Ensimmäisen etäjakson kotiläksynä oli opettaa koiralle kaksi eri ilmaisukäytöstä. Meillä ne ovat rulla sekä kumartaminen. Koska rullatreenit sujuivat mallikkaasti, päätin facebook ryhmässämme keskusteltuani jättää rullatreenit, kunnes saan sen lopullisen rullan. Tilaus on laitettu eilen, joten toivotaan, että rulla ehtisi tulla ennen pääsiäistä.

Tänään aamulla lähdimme uuden ilmaisun kimppuun ja täytyy sanoa, että hieman jännitti miten saan koiran pelkän naksun avulla tarjoamaan käytöstä, kun houkuttelut ym olivat "kieltolistalla", pelkällä sheippauksella vaan eteenpäin. Treeniin lähdin suunnitelmalla, että vahvistan alkuun pelkkää pään laskemista ja palkan annan niin, että Pimu menee oikeaan asentoon.


Ensimmäisessä sessiossa vahvistin pelkkää pään laskemista ja Pimu tajusikin äkkiä mistä palkka tulee. Toisessa lähdin myös vahvistamaan pään laskemista, mutta sen jälkeen odotin hetken, mitä koira tekee. No löytyihän se kumarrus sieltä ja kolmas sessio sujuikin varsin hyvin.



Iltapäivällä otimme toisen treenin ja hyvin oli koiralla mielessä, että mitä haetaan. Alkuun meni naksun jälkeen maahan, mutta treenin edetessä jäi pysyttelemään haluttuun asentoon. Seuraavana vuorossa sitten yleistämistä ja käytöksen nimeämistä.

Täytyy kyllä sanoa, että olen edelleen ihan hämilläni tästä kehityksestä. Pimu on harjoitellut tätä asiaa nyt 3 minuuttia ja olemme tässä pisteessä. Kriteeriä täytyy vaan rohkeasti uskaltaa nostaa, tässä tuli itselleni todella hyvä näyttö siitä. Aikaisemmin koulutus on edennyt hitaammin juurikin siitä syystä, että minä ohjaajana olen jäänyt junnaamaan paikalleen. Koirahan kyllä oppii, mutta sieltä peilistä löytyy se syyllinen, jos homma ei toimi. Taas ollaan asteen verran fiksumpia ja halu oppia uutta kasvaa kokoajan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti