lauantai 19. maaliskuuta 2016

Etäjakson ensimmäiset treenit

Tänään aloitimme ensimmäisen etäjakson ja tavoitteena oli opettaa koiralle kaksi eri ilmaisukäytöstä, jotka meillä olivat rulla sekä kumartaminen. Aloitimme päivän rullatreenillä, joka viimeksi meni melkoisen surkeasti, mutta en antanut eilisen masentaa.

Treenissä oli kriteerinä rullan nostaminen, kun rulla on kiinni pannassa toiselta puolelta, tosin niin pitkässä narussa, että ylettyy maahan saakka. Harjoitus sujui oikein hyvin, Pimu oli heti kärryillä, että mitä haluan siltä. Ongelmia tuotti ainoastaan liian pitkä naru, joka välillä jäi tassun alle ja nostaminen ei onnistunut. Palkkasin silti nämäkin yritykset, koska se ei ollut koirasta johtuvaa. Pari kertaa naksautin liian nopeasti, vaikka olisi pitänyt odottaa kunnollista nostoa.

Seuraavassa treenissä jatkamme samalla tavalla, mutta lyhennän narua sen verran, että rulla roikkuu ilmassa.

Suunnitelma kuitenkin muuttui hieman lopulta, kun päätin kiinnittää rullan molemmilta puolilta pantaan. Naru pysyi edelleen pitkänä, mutta rullan asento oli nyt se, joka se tuleekin olemaan. Päivän toinen treeni sujui siis oikein mukavasti, mitä nyt taas pari kertaa oli ohjaajan naksutinsormi turhan herkässä. Nyt vaan pää kylmänä ja odota kunnon nostoa.

Koska päivän treenit sujuivat hyvin, oli seuraava askel lyhentää narua uudestaan. Nyt rulla oli jo ihan kunnolla ilmassa, mutta tietenkin huomattavasti pidempi, kuin lopullisessa tavoitteessa. Treeni sujui taas mallikkaasti, tosin nostaminen tuotti hieman ongelmia rullasta johtuen.

Meillähän on toistaiseksi käytössä vain pätkä bensaletkua, joka on narussa. Tarkoituksena on hankkia ihan kunnon U-rulla, mutta en arvannut, että sen tarvitsisi näin pian. Alkuopetus kun kuitenkin menee irtorullan kanssa. Narut ovat turhan lörppöjä, joten letku pääsee heilumaan melko  holtittomasti ja se tuottaa Pimulle hieman vaikeuksia. No toistaalta se oikea rulla on rakenteeltaan jämäkämpi, joten ehkäpä sen nostaminen sujuukin huomattavasti helpommin. Eli nyt vain tilaus menemään ja postia odottelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti