perjantai 29. huhtikuuta 2016

Toinen lähijakso osa 2

Jakson viimeinen päivä aloitettiin tietenkin siitä, että mihin eilen jäimme Pimun kanssa. Ilmaisun ja hajun yhdistäminen alkoi eilisen treenin viimeisessä sessiossa sujua ja tänään sitä vahvistettiin lisää. Pimu muisti hyvin jutun juonen, tosin ilmaisu alkoi taas valua kumartamisesta maahanmenoksi. Tärkeintä kuitenkin oli, että koira tajusi, että mitä siltä haluttiin.
Pimu ja hyrrä

Tommy oli sitä mieltä, että ilmaisua ei ihan kauheasti kannata murehtia, sillä se ei ole mikään katastrofi, jos käytös muuttuu maahanmenoksi. Olen samaa mieltä asiasta ja tähän kumartamiseen päädyin oikeastaan siksi, koska Pimulle on vastenmielistä mennä maahan ulkona, mikäli maa on märkä tms. Eli maahanmenokin saattasi sitten lopulta ulkotyöskentelyssä kuitenkin jäädä kumartamiseksi. No nyt katsotaan miten käytös tästä muovautuu.

Koska ensimmäisen treenin kaksi ensimmäistä sessiota sujui hyvin, oli aika muuttaa harjoituksen kulkua. Kolmannessa jatkoimme kriteerillä haisto ja ilmaisu, mutta uutena elementtinä oli hyrrän pyöräytys eli purkin paikan muuttuminen palkkauksen aikana. Alkuun Pimu oli hieman ihmeissään hommasta, mm haisteli hyrrän reikiä, mutta hakeutui lopulta purkille. Tässä hyvää oli se, että koira kuitenkin käytti nenäänsä, vaikka ei heti vahvisteen jälkeen "löytänyt purkkia" uudestaan.


Toinen treeni jatkui samalla ohjelmalla, eli kriteerinä taas haisto ja ilmaisu ja palkkauksen aikana hyrrän pyöräytys. Pimu alkoi hyvin hakeutua purkille ja ei meinannut ajan loppuessa jättää purkkia. Kiinnostus purkkia kohtaan siis kunnossa, hyvä homma!

Näihin tunnelmiin oli hyvä lopettaa toinen lähijakso ja kömmähdysten ja epätoivon jälkeen saatiin taas mieli luottavaiseksi. Helppoa ei varmasti tule olemaan, mutta pitäsikö ollakkaan? Virheet ovat hyvin opettavaisia ja kouluttajilta saa tarvittaessa apua. Nyt kotitreeneissä otamme mukaan toisen tyhjän purkin ja katsomme kuinka käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti