perjantai 22. huhtikuuta 2016

Luteista kaukolämpöveteen

Suunnitelmat opetettavasta hajusta muuttuivat, kun kävi niin ikävästi, että en ehtinytkään saamaan luteita ennen tiistaina starttaavaa toista lähijaksoa. Olin jo ehtinyt sopia ötököiden pyydystämisestä, mutta niitä ei kuitenkaan tavoitettu kohteista, jossa niitä majaili.

Suunnitelmia oli siis muutettava melkoisen nopealla aikataululla. Halusin kuitenkin opettaa koiralle jonkin "hyödyllisen" hajun, vaikka koulutuksessa tärkeintä onkin minun oppimiseni. Niimpä otin heti aamusta puhelimen käteen ja soitin Lahti Energian puhelinvaihteeseen. Herätin hieman ihmetystä vaihteen työntekijässä, kun kerroin kouluttavani kaukolämpökoiraa ja tarvitsisin vettä. Puhelun toisesta päästä kuului hieman naureskeleva "Anteeksi mitä?" ja jouduin selittelemään asiaa hieman tarkemmin. Onneksi kaukolämpöasioista vastaava henkilö oli perillä asiasta ja lupasi minulle vettä vaikka samantien. Sovimme, että piipahdan voimalaitoksella maanantaina, kun lähden ajelemaan kohti ulvilaa.

Nyt sitten asia on niin, että jätämme luteet hetkeksi taka-alalle ja Pimusta tulee kaukolämpökoira. Koira siis paikallistaa kaukolämpöputkien vuotoja ja opetettava haju on tavallaan vedessä oleva lisäaine. Luteet kiinnostavat kyllä edelleen ja ajatuksena on kyllä opettaa myös niiden haju Pimulle tulevaisuudessa.

Yksi mukava asia tässä hajun vaihtamisessa kyllä on, vaikka homma hieman harmittaakin. Veden kanssa voi olla melkoisen huoleton, se vaan on pullossa ja that´s it. Luteiden kanssa olisi pitänyt olla äärimmäisen tarkkana, ettei vaan omaa asuntoaan saastuta. En myöskään ole mikään ötököiden ystävä, mutta tietysti niihin olisi siedättynyt. Mutta nyt ei pidä hukata ajatuksia ötököihin, vaan keskittyä tähän uuteen hajuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti