perjantai 15. heinäkuuta 2016

Mietteitä etäjaksolta

Kaukolämpövesi on vaikuttanut melko hankalalta hajulta koiralle. Onneksi vihdoin ja viimein tuntuu, että Pimulla on alkaneet palaset loksahdella kohdalleen ja haju löytyy. Olen jo kyllä aikaisemminkin huomannut, että koira tuntee hajun, mutta silti hommassa on ollut jotain pielessä. Nyt kuitenkin valeilmaisujen määrä oli vähentynyt ja Pimu sietää häiriöhajuja paremmin. Vahvistetaulukoita tutkimalla olen huomannut, että uusiin häiriöihin menee keskimäärin kaksi treeniä, kunnes onnistumisprosentit kunnossa. Kokonaan valeista ei silti oltu päästy, mutta selkeää edistymistä on tullut ja välillä olemme jopa saaneet session onnistumaan ilman yhtäkään virhettä. Yleensä niitä tulee kuitenkin noin yksi per sessio.

Lopulta kuitenkin hommat alkoivat edetä niin mukavasti, että pääsimme testaamaan ärsykekontrollia. Harjoitus sujuikin yllättävän hyvin, eikä valeita tullut ollenkaan. Silti välillä koira ei malta mieltään ja tämän jälkeen välillä on tullut virheilmaisuja, tosin melko vähän kuitenkin, ei edes joka treenissä ja jos tulee niin yleensä yksi. Alla video ärsykekontrollin testauksesta.


Olen mielestäni huomannut, että valeet liittyvät selkeästi huonoon mielentilaan. Jos koira on liian innoissaan, niin homma ei tietenkään pelaa niin hyvin. Monesti myös se yksi virhe aiheuttaa perättäisten virheiden sarjan. Pimu selkeästi paineistuu/hämmentyy väärästä ja alkaa kiireellä ehdottelemaan oikeaa, eikä malta haistaa kunnolla.

Kehitystä on kyllä mielestäni tullut paljon tämän etäjakson aikana, vaikka välillä kyllä ohjaajan usko hommaan meinasi loppua. Toisaalta on hyvä, että en ole ihan helpolla päässyt, sillä kyllähän tämä myös opettaa todella paljon. Seuraavan koiran kanssa tiedän, että vaikka homma tuntuisi ylitsepääsemättömältä, niin täytyy vain sitkeästi harjoitella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti